+359 888 776 419
София, ул. Неoфит Рилски 10

Какво е Mix of Figs

Mix of Figs е иновативен веган ресторант в София. Предлагаме здравословни алтернативи на традиционни български и чуждестранни "fast foods" храни изцяло приготвени от растителни продукти. Целта ни е да предложим заместители на месни и животински продукти, който не само не отстъпват, но и превъзхождат класическите такива по вкус, питателност и съдържание на жизненоважни хранителни елементи.

Искате да се храните здравословно, но без да се отказвате от любимите си храни? Във витрините ни ще откриете разнoобразие от прясно приготвени закуски, пици, кюфтенца, банички, луканки, кашкавали, десерти и много други оригинални кулинарни изкушения за всеки вкус.

Всичко приготвяме на място по авторски рецепти с висококачествени продукти. Голяма част от продуктите ни са безглутенови. Заповядайте да опитате нещо по-различно и интересно. Готвим с много любов и професионализъм по съвременни методи с цел да запазим живата енергия в продукти или с други думи - тяхната хранителна стойност. Не пържим, не влагаме рафинирани мазнини и масово използваните емулгатори, стабилизатори и изкуствени подобрители. Не зареждаме генно-модифицирани продукти. Ползваме само пълнозърнести брашна и накисваме ядките преди употреба.

В синхрон с природата и здравословното хранене ние целим да покажем, че бързите закуски могат да са полезни, да ни зареждат с енергия и същевременно да бъдат много вкусни. Веган храната ви дарява със здраве и настроение, като запазва хармонията в природата и любовта към животинския свят.

Защо "fast foods" ресторант

Ние вярваме, че "fast foods" ресторантите са по-добрият и здравословен избор относно храната. Но не е ли това в противоречие с общото разбиране? Нека ви обясним…

Храната при нас се приготвя за деня, за разлика от класическите ресторанти, където повечeто неща се правят от заготовки - предварително сварени зърнени и бобови храни, съхранявани понякога с дни в хладилници. А изглежда, че всичко се приготвя на момента когато го поръчате, нали? Сега сами разбирате как кюфтенцата с разядка или ризотото ви със зеленчуци стават готови за 15 минути.

Имали ли сте затруднения да си изберете ястие от менюто? Опитвате да си представите как изглежда ястието по описанието на съставките, чудите се дали ще ви допадне или ще ви достатъчно. Когато храната е изложена на витрина вие можете да добиете пълна представа за вида и количеството й. Витрината ни е нашето меню.

Понякога удоволствието да ви сервират е приятно, но често се случва да бързате или да сте много гладни и да искате всичко да става мигновено. В един класически ресторант чакането може да породи недоволство - чакате да донесат менюто, да ви вземат поръчката, да приготвят храната и да ви сервират. Случва ли ви се да станете да си вземете менюто сами? Или най-после ви сервират супата, но се оказва, че са ви забравили хляба. Сега сервитьорът трябва да тича до супермаркета отсреща да купи хляб, тъй като този от мината седмица току що свърши. Разбира се, това е в кръга на шегата. При нас продуктите ни са изложени на витрината, така че можете да вземе храната на момента без чакане и да спестите време.

Във "fast foods" ресторантите атмосферата не е задължаваща. Може да си вземете нещо дребно за похапване без да се притеснявате как ще се погледне на това. В същото време да се насладите на приятната и уютна атмосфера или просто за ползвате безплатния WiFi да се подготвите за срещата ви след 30 минути.

Също имайте предвид, че ресторантите за бързо хранене имат по-голям оборот на продуктите от другите. Това означава, че храната е по-прясна и опасността да попаднете на застоял продукт е по-малка. Но нека да си поговорим и за така наречените "бързи" храни и тяхното качество.

Защо "fast foods" храни

В противоречие ли е бързото със здравословното, когато говорим за храна?
Когато казваме бързо, нямаме предвид, че храната трябва да се изконсумира за отрицателно време, а напротив – хубаво е да се яде бавно, всяка хапка да се сдъвква добре и вниманието да е насочено към удоволствието от самото ядене. Или казано по друг начин – да сме съзнателни за самият процес на ядене. Това позволява добро храносмилане и пълноценно усвояване на храната.

Бързите храни имат лоша слава поради нискокачествените продукти, от които се изработват и също така многото химични добавки, които се слагат с цел да увеличат срока им на годност, изкуствено да подобрят вкуса им и да им придадат привлекателен търговски вид. Ние приемаме всички тези химични консерванти, стабилизатори, увкосители и оцветители – с други думи отрови или токсични вещества. Те се натрупват в организма ни и довеждат до редица здравословни проблеми и болестни състояния.

В „Микс ъф Фигс“ храната се приготвя изцяло от растителни продукти в максимално естественият им природен вид. Ние не използваме изкуствени увкосители и оцветители, храната ни е винаги прясна и запазила своята свежест. Голяма част от артикулите ни са направени от сурови съставки, а за другите използваме максимално щадяща топлинна обработка, без пържене и без рафинирани мазнини. Запазвайки своят свеж вид и хранителна стойност, те ни даряват с енергия, радост и здраве.

Къде се намираме в София

+359 888 776 419

Адрес:

София, Неофит Рилски 10

Работно време:

Понеделни - Петък: От 10 до 20:30 ч.
Неделя: неработен ден

Онлайн контакти:

info@mixofigs.bg
www.facebook.com/mixofigs

За кетъринг, партита или резервации след 20:30 ч.:

+359 899 958 590

Онлайн поръчки с доставка

Посетете ни на място или поръчайте онлайн с доставка за София от тук:

Онлайн поръчки с доставка

Кетъринг меню

Предлагаме здравословно кетъринг меню. Повечето ни храни са направени под формата на хапки, за да са подходящи за кетъринг събития, партита, рожденни дни или други поводи.
Нека осигурим качествена и здравословна храна за нашите деца, близки, гости и приятели.
          TripaAvisor   Foursquare logo   Instagram